Kinderwens/ bewuste conceptie

Het prille begin is de blauwdruk voor de rest van ons leven!

Anna Verwaal

Bewuste conceptie begint bij het onderzoeken van je kinderwens. Het is goed om je kinderwens te onderzoeken om helder te krijgen wat er speelt in je onderbewustzijn. Er spelen onderliggende verlangens, dromen en fantasieën mee, die je kunt gebruiken om je wens te bekrachtigen. Het onderzoeken van je dromen helpt om erachter te komen wat je wilt in het leven, wat je diepste verlangens zijn, maar het is ook de eerste stap om deze wensen te verwezenlijken. Je trekt de energie die erbij hoort als het ware naar je toe. Alles begint met een gedachten, dus onderzoek wat er achter jouw kinderwens zit. 

Behalve verlangens die je kinderwens voeden, spelen er onvermijdelijk ook bewuste of onbewuste angsten en beperkende overtuigingen mee die het realiseren van je kinderwens in de weg kunnen staan. Een krachtige wens hebben, actieve doelen stellen en erin geloven, heeft zijn effect. Maar deze positieve intentie moet gepaard gaan met het uit de weg ruimen van alles wat er op dieper niveau tegenwerkt. Je kunt de intentie hebben een prachtig gezin te gaan vormen, maar als je onderhuids de overtuiging hebt niet goed genoeg bent om moeder te worden, dan is de intentie niet sterk genoeg. De twee intenties schakelen elkaar uit. Dat maakt dat je blokkeert, jezelf afsluit, vaak juist op het moment dat je dicht bij je doel begint te komen. Het is van wezenlijk belang dat je onderliggende beperkende overtuigingen, patronen en angsten onderzoekt die je ervan weerhouden je dromen te manifesteren.

En wat als een medisch traject nodig blijkt te zijn?

Medisch wordt er dan gekeken wat de reden van het uitblijven van een zwangerschap is. Zodra dat helder is wordt er een plan gemaakt en besproken wat de mogelijkheden zijn. Maar in dat plan zou ook aandacht mogen komen op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. 

Ik weet dat dit laatste (spiritueel) bij sommige mensen niet lekker valt, omdat ze daar andere associaties bij hebben dan ik daarmee bedoel. Maar als ik je vraag: “heb je voor jouw toekomstige kindje een koos naam, fantaseer je over hoe je kindje eruit zal zien?” Misschien heb je jezelf al rituelen eigen gemaakt. Zoals bepaalde voorwerpen meenemen naar het ziekenhuis. Een kaarsje branden voor een onderzoek en of behandeling. En misschien praat je in gedachten al tegen je kindje wat komen mag. Dan vermoed ik dat je bevestigend zult antwoorden. Dat deed ik ook. Het gaf mij hoop en houvast. Dat maakt die sterke wens naar een kindje net wat tastbaarder. En dat is voor mij spiritualiteit. Dat wat je wel kunt voelen en visualiseren, maar niet tastbaar is.

Tijdens en eigenlijk het liefst voorafgaande aan een traject is het belangrijk om aan jezelf te werken en helder te krijgen wat jij in je denkbeeldige rugzakje met je meedraagt. Wat draag je mee in de vrouwenlijn als het gaat om zwanger worden. Wat speelde erin jouw eerste 1000 dagen, maar ook in die van je panter. Al deze informatie kan invloed hebben op het uitblijven van de zwangerschap. 

Daarnaast zorgt een traject voor een rollercoaster aan emoties. Wat zou het fijn zijn als je doormiddel van oefeningen weer vol vertrouwen in je lijf zakt. Aandacht kan geven aan alle pijn en verdriet die het traject met zich meebrengt en dit weer kan loslaten, zodat je vol vertrouwen in verbinding met je lijf een volgende behandeling kunt ingaan. 

Het is dus belangrijk om aan jezelf te werken en helder te krijgen wat jij in je denkbeeldige rugzakje met je meedraagt.  Wat er speelt in de vrouwenlijn als het gaat om zwanger worden. Daarnaast is het onderzoeken van je eigen eerste 1000 dagen hierbij heel waardevol.

Hierdoor geef je de komende ziel die komt incarneren een andere bedding. De zwangerschap en bevalling worden dan minder stressvol/ traumatisch, omdat wat onbewust was al bewust gemaakt is voor de zwangerschap.

Voor wie is bewuste conceptie bedoelt?

Voor stellen met een kinderwens die bewust gehoor aan hun kinderwens willen geven en voelen dat het voor hen en hun toekomstige kindje van belang is om aan zichzelf te werken. Hierbij maakt het niet uit als jullie een medisch traject volgen om vervulling aan je kinderwens te kunnen geven.

Wat mag je verwachten:

  • Kennismaking, De kennismaking is telefonisch of via beeldbellen wat jullie prettig vinden. Dit is puur om kennis te maken en jullie vragen te beantwoorden. Zo kunnen we alle drie voelen of er een click is;
  • Bij een click stuur ik een intakeformulier op, die ik graag ingevuld terug wil hebben voor de intake;
  • Tijdens de intake nemen we het formulier door;
  • Vervolgens stuur ik een vragenlijst op over jullie eerste 1000 dagen. Deze wil ik dan graag weer ingevuld binnen hebben voor de eerste sessie;
  • Bij de eerste sessie gaan we doormiddel van de kaartenset het geboorteverhaal in kaart brengen. Zo krijgen we een beeld van wat er gebeurd is en welke patronen dat met zich meegebracht heeft;
  • Tijdens de tweede sessie gaan we kijken naar welke behoefte er achter deze patronen verscholen liggen en welke patronen en overtuigingen doorbreken mogen worden, omdat ze niet meer dienend zijn;
  • Na Geboorte in kaart zal duidelijk zijn wat er gespeeld heeft en zal ik tussentijds een op maat gemaakt voorstel plan doen van de vervolg sessie’s.
  • In de volgende sessie’s gaan we de diepte in dit kan via innerlijk kindwerk en of diverse soorten opstellingen en werkvormen.
  • Na afloop krijg je optioneel een uitgebreid digitaal verslag met alles wat we in kaart hebben gebracht. 

Voorbeeld voorstel:

  • Onderzoeken van jouw/ jullie kinderwens
  • Maken van een genogram, wat speelt of speelde er in de generaties voor jullie?
  • Wat willen jullie meenemen uit je eigen opvoeding en wat niet?
  • Stukje psycho educatie over hechting
  • Verbinding maken met het kindje wat komen mag
  • Wanneer jullie in traject zijn is er ruimte om hierover de delen en via lichaamswerk ontspanning en vertrouwen te vergroten.

Tijdspad:

Vanaf de kennismaking plan ik om de 2 weken een afspraak met je in. Mocht er behoefte zijn aan meer speling tussen de afspraken dan kan dat. Ik raad aan minimaal 2 weken tussen de afspraken in te plannen en maximaal 6 om de continuïteit te behouden.